Sarah Bernhard

Sarah Bernhard

Forberedelses tid:

Antal:

24

Ingredienser:

250 g marcipan
150 g sukker
1,5 stk æggehvider
1 stk æggehvide ( meget stiftpisket)
50 g sukker
3 spsk vand
2 stk æggeblommer (pasteuriserede)
125 g smør
50 g fintrevet chokolade
1 dl kaffe, kold og stærk
250 g overtrækschokolade
guldstøv til pynt

Fremgangsmåde:

Først bages makronerne: maripanen rives, røres blød med de 150 gr. sukker og æggehviden. Når massen er blød, vendes den stiftpiskede æggehvide i. Kommes i sprøjtepose og sprøjtes ud til den ønskede størrelse (meget fine til petits fours). Makronerne bages ved 180 grader til gyldne. Køler på bagepapiret. Så laves smørcremen: de 50 gr. sukker og vandet koges sammen, til et dryp i en kop vand danner en blød dråbe, som kan formes med fingrene (110-115 grader). Hæld den varme sukkerlage i æggeblommerne under omrøring, og pisk kraftigt i ca. 5 min. Rør derefter det blødgjorte smør og chokoladeni, til sidst kaffen. Når smørcremen er helt kold - evt. køleskabskold - smøres den i et ret tyndt lag på makronerne. Efter en tur i fryseren kan kagerne overtrækkes med chokolade og drysses med guld.