Sandkage med alt det gode

Sandkage med alt det gode

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

50 g rosiner
50 g chokolade, mørk
50 g mandler
50 g hasselnøddekerner
150 g smør, blødt
180 g sukker
2 æg
200 g mel
1 tsk bagepulver
smør
    rasp

Fremgangsmåde:

1. Udblød evt. rosinerne i lidt rom. Hak chokoladen eller riv den groft. Smut mandlerne og hak dem. Hak hasselnødderne. Smør formen og drys den med rasp eller mel. 2. Pisk smør og sukker let og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen. Sigt melet og bagepulver over dejen og rør, til det lige akkurat er blandet. Vend chokolade, rosiner, mandler og nødder i og hæld dejen i den smurte form. 3. Bag kagen ved 180° i ca. 50 min., eller til der ikke hænger dej ved en træ- grillpind stukket ned midt i kagen. Vend kagen ud på en bagerist. Sandkagen bagt i randform egner sig til pyntning med f.eks. chokoladeglasur og mandler.