Saltbagt skinkeculotte

Saltbagt skinkeculotte

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1 skinke culotte
1 appelsin
1 tsk peber
tsk estragon, tørret
1 kg groft salt
2 dl vand
Tilbehør
letkogte grøntsager
kartofler, små
gulerødder
fennikel
hakket persille
bønner

Fremgangsmåde:

1. Dup skinkeculotten tør med køkkenrulle. Varm en pande op ved god varme. Brun fedtsiden først. 2. Brun hurtigt kødet på alle sider, 4-5 minutter i alt. 3. Krydr culotten med revet appelsinskal, peber og estragon. Hæld saltet i en lille bradepande og bland med så meget vand, at det kan formes ligesom fugtigt sand. Tryk kødet godt ned i saltblandingen. Dæk herefter kødet med et 1-2 cm tykt lag fugtigt salt, der trykkes og klappes på plads. 4. Stil culotten i en 160 grader varm ovn i ca. 1 time. Kødets centrumtemperatur skal være 70 grader, dvs. lige netop gennemstegt, når stegen tages ud. Lad den hvile ca. 20 minutter.