Salat Nicoise

Salat Nicoise

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

1 ds tun, i olie
2 æg, smilende
0,5 rødløg
1 romaine salat
0,5 dl oliven, sorte
2 tomater
150 g kogte, grønne bønner
3,5 kogte, kolde kartofler (kan udelades)
dressing
2 spsk dijon sennep
1,5 fed hvidløg
0,5 dl olivenolie
3 spsk hvidvins eddike
salt og peber
brød

Fremgangsmåde:

Efter en solrig oktoberferie i Nice, er vi næsten nødt til at have den ultimative Provence-klassiker; Salade Nicoise. Salaten var en stort hit herhjemme en gang midt i firserne, og gik så lidt i glemmebogen igen. Det har den nu ikke fortjent. Man kan variere indholdet, men tunen bør absolut være af bedste kvalitet, og de kogte, grønne bønner kan heller ikke undværes. Pynt evt. med ansjoser, hvis du kan lide dem. Salaten skylles, tørres og plukkes i mindre stykker. Snit tomaterne i smalle båd e og løget i tynde ringe. Bønner bevares hele og evt. kartofler snittes i skiver. Æg deles i kvarte. Vend forsigtigt det hele sammen med tun og oliven. Salaten egner sig bedre til et stort fad end til en dyb skål. Pisk en dressing ved først at røre sennep, presset hvidløg og eddike godt sammen, og derefter piske olien i lidt efter lidt. Smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten og server den med flutes eller ristet landbrød. Byd evt. lidt tapenade til.