Salat fra Phuket

Salat fra Phuket

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

DRESSING
1 stilk citrongræs
4 fed hvidløg
2 chili
2 kaffir limeblade
4 spsk koriander. frisk
0,5 dl riseddike
2 spsk vand
1 spsk sukker
100 g risnudler, brede
2 skalotteløg, thailandske
2,5 stilke bladselleri
1 salatagurk
150 g tomater

Fremgangsmåde:

Denne salat er typisk sydthailandsk. Jeg smagte den, da jeg for mange år siden besøgte øen Phuket. Det var på et tidspunkt, hvor øen kun var opdaget af hippier, som nød de endeløse sand-strande med vajende palmer. Selv var jeg begynder i studiet af orientalsk mad, men jeg erindrer stadig denne salat. • Hak det nederste bløde stykke af citrongræsset og hvidløgsfeddene fint. Skær chilierne i ringe og skær limebladene i millimeterbrede strimler. • Bland eddike, vand og sukker. Bring det i kog og lad sukkeret smelte. Kom ovenstående ingredienser i og lad dressingen småsimre Ca. 5 minutter Lad den afkøle. • Læg risnudlerne i blød i koldt vand en halv times tid. Overhæld dem med kogende vand. Afdryp og afkøl dem. • Hak skalotteløgene fint. Snit bladsellerien i tynde skiver Skær agurken i halve skiver og del tomaterne i både. Bland grønsagerne med rispastaen og arrangér salaten på et fad. Hæld dressingen over og drys med lidt mere frisk hakket koriander.