Safransauce

Safransauce

Forberedelses tid:

Antal:

5

Ingredienser:

25 g smør
3 gulerødder
0,25 tsk safran, tråde
1 dl vand
1 tsk appelsinskal
0,5 dl appelsinsaft
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
3 dl creme fraiche 38%

Fremgangsmåde:

Kan serveres til: 900 g dampet fisk, fx søtunge, pighvar eller rødspættefileter - og dertil 1 1/2 kg kogte kartofler og 900 g grønsager. Safran er det tørrede støvfang fra en særlig krokusart. Det gyldne krydderi stammer oprindeligt fra Østen - og araberne bragte det til Spanien, hvorfra det bredte sig til en del af det øvrige Europa. Ægte safran er meget dyrt - til gengæld anvendes det altid i meget små mængder. Safran er uundværligt i fx den franske fiskesuppe bouillabaisse - eller den spanske ret paella.

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødderne i ca. 1 min. Knus safrantrådene let og tilsæt dem sammen med vand, appelsinskal, appelsinsaft, salt og peber. Kom creme fraiche i og kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag safransaucen til.

Tip: Safransaucen kan serveres til fisk en papillotes, se opskriften her på nettet.