Sønderjydsk grønlangkål

Sønderjydsk grønlangkål

Forberedelses tid:

Antal:

3

Ingredienser:

500 g grønkål, kogt, hakket
1,5 dl fløde
100 g margarine
salt og peber

Fremgangsmåde:

Grønlangkål tilberedes på mange forskellige måder, alt afhængig af hvor i landet man stammer fra. Det, der er vigtigt, er at hver familie tilbereder kålen, som familien er vant til. I opskrifthæfte nr.1 “De bedste opskrifter med hvidkål, grønkål og spinat” er der vist forskellige måder at tilberede grønlangkål på, som vi ikke gengiver her. Vi spiser ofte sønderjydsk grønlangkål og denne opskrift er, som vi anbefaler den.

 

Smelt margarinen i en tykbundet gryde og kom grønkålen i og tø den op ved svag varme. Tilsæt fløde/mælk og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. Også suppe fra hamburgerryggen.

 

 

Serveringsforslag:

Hovedret: Sønderjydsk grønlangkål med: - hamburgerryg og flæsk samt hvide og sukkerbrunede kartofler. - kogt røget nakkefilèt/medister samt nye kartofler og flûtes. - grillet kylling/kalkun med pasta eller flûtes.

Frokost/forret: Sønderjydsk grønlangkål med marinerede sild og rugbrød.

Vegetarret: Sønderjydsk grønlangkål i butterdejsreder/tærter med mais, ærter og groft rugbrød.