Søde ravioli

Søde ravioli

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

1 appelsin, usprøjtet
150 g kandiseret frugt
200 g ricotta
300 g butterdej, færdig
mel
olie
flormelis

Fremgangsmåde:

1 Ricottaen drypper godt af. Appelsinen vaskes i varmt vand, tørres og skrællen rives fint. De kandiserede frugter skæres i meget små terninger eller findeles i blender og blandes med ricotta og reven appelsinskræl.

2 Butterdejen rulles tyndt ud på et let melstrøet bagebord (optøede dejplader lægges taglagt ovenpå hinanden før de rulles ud). Med 5 cm afstand lægges der på halvdelen af dejen teskefulde af ricottafyldet. Den anden halvdel af dejen klappes forsigtigt hen over . Med kanten af et glas stikkes runde dejstykker ud, rundt om fyldet. Kanterne trykkes sammen.

3 Til fritering varmes rigeligt olie op til høj varme i en gryde (temperaturprøve: Når der stiger små bobler op omkring en tændstik uden svovl eller skafter af en træske, der holdes ned i olien). Raviolierne lægges nogle stykker af gangen ned i olien og friteres til de er gyldenbrune. De drypper af på køkkenrulle, strøes let med flormelis og serveres straks. Ravioli dolci – et typisk karnevalsbagværk, der tilberedes med forskelligt fyld og også af forskellige dejarter. Den frosne butterdej er en nem variant, når det en gang imellem skal gå hurtigt. En sprød mørdej kommer nærmere originalen: 200 g. mel, 125 g. smør, 1 æggeblomme og 1 knsp. salt æltes hurtigt sammen til en glat dej. Den hviler 30 min. i køleskabet, rulles tyndt ud og forarbejdes videre som beskrevet ovenfor.