Søde bagte cremekager

Søde bagte cremekager

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

8 æg
1 citron, usprøjtet
100 g sukker
1 l mælk
150 g mel
8 spsk rasp
olie
kanelsukker

Fremgangsmåde:

1 4 æg skilles. I en tykbundet gryde piskes de 4 blommer grundigt sammen med 4 hele æg, den revne citronskræl og sukker. Lidt efter lidt piskes skiftevis mælk og mel i. Det hele røres grundigt sammen, til man har en pæn glat masse uden klumper. 2 Lad æggeblandingen hvile i 30 min. før den langsomt bringes til kogepunktet under stadig omrøring. Den gives et kort opkog, tages af ilden og afkøles under jævnlig omrøring, så den ikke trækker skind. Cremen hældes i en bred bageform eller ud på en bageplade med høj kant, der er skyllet i kold vand. Cremen bredes jævnt og ensartet ud i 2 cm. tykkelse og køler fuldstændigt af. 3 Med en kniv skæres den stivnede masse i romber eller firkanter med en sidelængde på ca. 5 cm. De 4 æggehvider piskes godt med en gaffel og romberne dyppes en af gangen heri og vendes i sigtet rasp. 4 Rigeligt olie varmes kraftigt op i en gryde (temperaturprøve: Når der stiger små bobler op omkring en tændstik uden svovl eller skafter af en træske, der holdes ned i olien). De panerede cremekager lægges forsigtigt i gryden og friteres til de er gyldenbrune. De tages op med en hulske og drypper af op køkkenrulle og anrettes på et forvarmet fad. De strøs med kanel og sukker og serveres straks. Tilberedningstid: 45 min. (+ 30 min. hvile og ca. 1 times afkøling) Det er en dessert der kan kompletteres på overdådig vis ved hjælp af frugttilbehør: f.eks. friske purerede hindbær – smagt til med lidt citronsaft og vaniliesukker. En fyldig dessertvin passer til de fleste efterretter, f.eks. Sciacchetrá fra Cinqueterre.