Rissuppe med svampe

Rissuppe med svampe

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

6 fed hvidløg
4 spsk olie
2 spsk korianderrod
9 dl grøntsags bouillon
2,5 dl jasminris
100 g svampe
100 g seitan
100 g gulerod
100 g bok choy
1 tsk sukker
1 spsk soja
koriander, frisk
1 chili, rød, mild

Fremgangsmåde:

En rest ris finder god anvendelse i denne suppe, men den kan også laves med nykogte ris. 

Skær hvidløgsfeddene i tynde skiver og svits dem gyldne i wokken i 2 spsk olie. Tag dem op af wokken. 

Varm de sidste 2 spsk olie op i wokken og svits korianderroden heri Ca. I minut. Hæld Ca. 8 dl bouillon i wokken og kom risene i. Ukogte ris skal koge 5-6 minutter. 

Skær svampene i skiver eller strimler. Skær seitanen i små tern. Skær guleroden i tændstikstore stykker og snit bok choy eller spinat. Kom alle ingredienserne i wokken sammen med et drys salt og Ca. I tsk friskkværnet peber. Kogte ris kommes i nu.

Læg låg på wokken og lad suppen simre endnu 2-3 minutter. Smag til. Hæld lidt mere bouillon ved, hvis suppen er for tyk. 

Servér suppen portionsvis drysset med hakket koriander og tynde ringe af mild chili.

Tip Bok choy (kaldes også pak choy) er en asiatisk bladgrønsag, som af og til kan fås i orientalske butikker .Den kan erstattes af spinat, bladbeder eller spidskål.