Rissalat.

Rissalat.

Forberedelses tid:

Antal:

10

Ingredienser:

500 g Ris
500 g Tomater
100 g Trøfler, kogt i Madeira
100 g Kapers
100 g Nødder
60 g Agurker
60 g Olie
30 g Eddike
5 g Salt
3 g paprika
1 hummer med rogn
1 rød, skarp Peber

Fremgangsmåde:

Risen koges, saa den bliver ganske tør og let, se Side 700, og faar derefter Lov til at blive kold. Hummeren koges i en Kryddersuppe som beskrevet Side 230. Lad den blive kold i Suppen og skær Hals- og Klørkødet i Skiver. Den stærke Peber knuses i Eddiken og faar Lov til at ligge i denne et Øjeblik. Si derpaa Eddiken gennem en fin Sigte. Gnid Hummerrognen gennem Sigten og opfang Saften. I Salatfadet kommes den pebrede Eddike, Saften fra Hummerrognen, Olien, Saltet og Paprikaen. Dette piskes godt sammen, og Ris, Kapers, Nødder( pillede og hakkede), Agurker og de raa skrællede Tomater skaaret i Skiver blandes i. Det blandes godt. Til sidst kommer De det opskivede Hummerkød i, blander endnu en Smule, pynter med Trøflerne( skåret i skiver) og serverer. Det er en ny, behagelig og velsmagende Salat. Salaten kan ændres i Sammensætningen. Man kan gøre den nemmere ved ikke at tage Trøfler, og man kan gøre den endnu flottere, hvis man tager flere af dem eller ved at tage andre Ingredienser som f. Eks. Laks, Krebsehaler o. s. v.