Risrand med syltet kvan

Risrand med syltet kvan

Forberedelses tid:

Antal:

ca. 8 personer

Ingredienser:

150 g ris, runde
1 1/4 liter mælk
4 æggeblommer
150 g sukker
I stang vanilie
2 blade husblas
2 dl piskefløde
100 g syltet kvan
1 tsk ribsgelé
1 tsk kirsch
fint salt

Fremgangsmåde:

1. Hæld risene i en kasserolle med kogende vand, vent i minut, hvorefter de skylles i koldt vand og afdryppes. 2. Bring 7½ dl mælk i kog i en kasserolle med en anelse salt, tilsæt de blancherede og afdryppe de ris, rør rundt med en ske, til de koger, læg låg på og kog dem færdige i forvarmet ovn ved 180C i 20 minutter. Imens tilberedes en engelsk creme. Bring 5 dl mælk i kog med den flækkede vanillestang og i blad husblas. Pisk æggeblommerne hvide og lette med sukkeret i en skål. Hæld en smule kogende mælk i æggene, rør æg og mælk sammen og hæld denne blanding i kasserollen. Røres sammen uden at koge, til cremen kan dække bagsiden af skeen. 3. Hæld cremen i en kold skål, så kogningen afbrydes. Derefter varmes ribsgeléen; tilsæt det andet blad husblas og rør det godt sammen. Hæld denne blanding i en randform med høje kanter og vip formen, så dens sider bliver godt dækket. Sæt formen i køleskabet. Rør de kogte ris og cremen sammen, vend den piskede fløde i, de syltede kvanstilke skåret i tynde skiver samt kirsch. Hæld blandingen i formen og sæt den i køleskab i mindst 2 timer. 4. Inden servering vendes risranden ud på et stort rundt fad. Denne risrand er et typisk eksempel på søndagsdesserten For at den kan tage sig rigtig smukt ud, kan man gemme nogle skiver syltet kvan til at pynte den med, når den er vendt ud.