Risotto Primavera med crostini

Forberedelses tid:
Antal:
2Forfatter:
Birgitte OdgaardIngredienser:
• 200 g risotto ris
• 5 dl grøntsags bouillon
• 0,5 squash
• 1 løg
• 2 fed hvidløg
• 1 dl broccoli
• 1 dl ærter
• olivenolie
• salt og peber
• 2 skiver brød
• 0,5 dl sorte oliven, uden sten
• 0,5 chili, rød
• olivenolie
• salt og peber
Fremgangsmåde:
Snit squash og løg i tern. Hak hvidløget fint. Opvarm lidt olivenolie i en gryde og sauter løg, hvidløg, squash og ris kort. Tilsæt omkring halvdelen af bouillonen og lad retten simre under låg i ca. 10 minutter. Tilsæt nu resten af bouillonen sammen med salt og peber og kog videre i endnu 10 minutter. Kig på risens emballage, kogetiden kan variere i de forskellige rissorter. I de sidste par minutter tilsættes broccolibuketter og ærter. Den færdige risotto røres med et par spsk revet parmesan.
Crostini: Hak de sorte oliven og bland dem sammen med finthakket chili og en smule olivenolie. Smør denne blanding på de ristede brødskiver og drys med salt og peber. Brødene serveres lune til den varme risotto.