Risotto med hummerhaler og grønne asparges

Risotto med hummerhaler og grønne asparges

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

250 g risotto ris
5,5 dl grøntsags bouillon
2 skalotteløg
smør
salt og peber
150 g hummerhaler
2 fed hvidløg
1 bdt grønne asparges, friske
olivenolie
salt og peber
parmesan ost
citron, skal
krydderurter

Fremgangsmåde:

Lidt luksus i hverdagen er altid godt. I dag er det tid til at mæske sig med hummerhaler og friske, grønne asparges, men du kan også lave risottoen med rejer. Jeg vil dog ikke anbefale at bruge asparges fra glas til retten, så hellere erstatte med nogle stegte champignoner eller snittet squash. Snit skalotteløg fint. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Svits ris og løg ganske kort. Tilsæt bouillonen ad flere omgange. Læs på emballagen hvordan man gør, det kan variere lidt fra mærke til mærke. Læg låg på gryden og lad retten simre til al væden er opsuget. Opvarm lidt olie på en god pande. Snit aspargeserne i 3 cm stykker og steg dem kort, de skal stadig have bid. Kom hvidløg på panden sammen med godt afdryppede hummerhaler og salt og peber. De skal blot lige varmes igennem. Vend asparges og hummerhaler sammen med risottoen og drys med krydderurter og fintrevet citronskal. Server meget varm med et godt brød og et glas hvidvin. Hvis du alligevel har trukket en flaske vin op, så erstat evt. noget af bouillonen med hvidvin, det giver en rigtig god smag.