Risotto med hønselever

Risotto med hønselever

Forberedelses tid:

Antal:

5

Ingredienser:

250 g hønselever, frisk
50 g stribet flæsk
20 g rørhat, spiselig, tørret
4 spsk parmesan ost, revet
250 g risotto ris
1,25 dl hvidvin, tør
1 l hønsebouillon, varm
1 løg
3 spsk smør
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

1 De tørrede rørhatte udblødes ca. 2 timer i hvidvinen.

2 Flæsk og løg skæres i fine terninger, hældes i en gryde med 2 spsk. smør og varmes langsomt op. Lad svampene dryppe af, og gem væsken. Svampene hakkes i små stykker og brunes let. Risene hældes ved og steger klare under omrøring.

3 Tilsæt lidt efter lidt varm bouillon, og lad risene svulme op under stadig omrøring. Der smages til med salt og peber, og 2 spsk. friskreven parmesan blandes i.

4 I mellemtiden skæres hønseleveren i småstykker. Resten af smørret smeltes på en lille pande og leveren røres i og steges i 2-3 min. Der saltes og pebres let. Vinen fra svampene hældes ved, og det hele gives et hurtigt opkog. Leveren anrettes på den færdige risotto og der drysses med resten af parmesanen.

En endnu ædlere variant: med friske rørhatte! Beregn ca. 150 g. rensede svampe.