Risotto med asparges

Risotto med asparges

Forberedelses tid:

Antal:

5

Ingredienser:

500 g grønne asparges
50 g parmesan ost, revet
250 g avorioris
1,25 dl hvidvin, tør
6 spsk olivenolie
1 spsk smør
1 løg
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

1 Aspargesene vaskes og de træagtige ender skæres fra. De spæde hoveder skæres af og lægges til side. Resten skæres i mindre stykker og koges i knap 1 ltr. letsaltet vand i 20 min. de kogte aspargesstykker tages op og blendes eller gnides gennem en si og hældes tilbage i vandet.

2 I en stor gryde opvarmes olivenolien, og det finthakkede løg dampes heri under omrøring. Aspargeshovederne steges med et øjeblik. Risene kommes ved og dampes, til de er klare. Der spædes med hvidvin og lidt efter lidt tilsættes den kogende varme aspargessuppe (ca. ¾ ltr.). Lad risene svulme op under stadig omrøring.

3 Smørret og parmesanen røres ud i den færdige risotto, og der smages til med salt og peber. Et ikke helt korrekt, men attraktivt supplement til asparges: nyfangede rejer ristes i olivenolie, krydres med en anelse hvidløg og peber og anrettes dekorativt på aspargesrisottoen.