Risnudler i kokossovs

Risnudler i kokossovs

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

250 g risnudler
3 dl kokosmælk
4 skalotteløg, thailandske
0,5 dl hoisin sauce
0,5 spsk sukker
1 tsk chili, flager
1,5 spsk lime, saft
200 g champignon
350 g squash
200 g bønnespirer
100 g tofu, i chililage
purløg, kinesisk
koriander

Fremgangsmåde:

• Læg risnudlerne i blød i koldt vand en halv times tid. • Hæld kokosmælken i wokken, læg låget på og lad mælken småkoge 4-5 minutter indtil lidt olie samler sig på overfladen. • Hak skalotteløgene og kom dem i sammen med hoisinsovs, sukker, chili efter smag samt limesaften. Lad sovsen simre endnu et par minutter. Smag til med salt, sukker og limesaft. • Skær svampene i kvarte og squashene i små bjælker. Kom dem i kokosmælken sammen med de afdryppede risnudler og tofu i tern. Lad retten simre endnu et par minutter. Tilsæt de fleste af bønnespirerne og varm dem igennem. • Drys retten med resten af bønnespirerne ved serveringen — samt klippet purløg og hakket koriander. Tip Retten serveres ofte med strimler af tynd omelet, se side 73. I stedet for kinesisk purløg kan der bruges almindelig purløg.