Riskage

Forberedelses tid:
Antal:
1Forfatter:
TesioIngredienser:
• 1 l mælk
• 200 g grødris
• 50 g smør
• 150 g sukker
• 2 æg
• 2 æggeblommer
• 2 citroner, skal
• 2 appelsiner, skal
Fremgangsmåde:
Sødris, men også "sødt smil" på italiensk. En kage der var populær i Norditalien navnlig i Podalen, hvor der dyrkes meget ris. Italien er Europas størst risproducent og -forbruger. Bring mælk og smør i kog i en tykbundet gryde, og drys risen i. Kog risen i godt 30 minutter ved svag varme, rør ofte. Når al mælken er opsuget af risen, er den klar. Lad den køle lidt af, og rør æggene og æggeblommerne i en efter en. Rør den revne frugtskal i. Smør en form på 24 cm meget godt med smør, og drys med mel. Skrab dejen i formen, og bag kagen i ovnen ved 1800. Server kagen lun med appelsin karamelsovs