Ris stegt med oksekød

Ris stegt med oksekød

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

200 g ris
225 g oksekød, culotte
4,5 spsk jordnøddeolie
4 fed hvidløg
0,5 cm ingefær, frisk
4 forårsløg
1 æg, let pisket
3 salatblade
Til marinaden
0,5 tsk salt
0,5 tsk sukker
2 tsk sojasauce
2 tsk sojasauce, tyk
peber, friskkværnet
1 tsk shaoxing vin
0,5 tsk kartoffelmel
3,5 spsk vand
1 spsk jordnøddeolie

Fremgangsmåde:

Til 2 personer som hovedret Det delikate ved denne ret er for en stor del, at aromaen fra kødet og krydderierne gennemtrænger risen, mens den lynsteges.

Kog risene 3-4 timer før, så de er helt kolde. Kan ellers være en rest fra dagen før. Der skal bruges 200 gram rå ris eller 500 gram kogte. 

I Hak kødet. Læg det i en skål.

2 Tilbered marinaden: bland salt, sukker, soyasaucer, peber, vin og kartoffelmel med kødet. Tilsæt 1 skefuld vand ad gangen. Rør kraftigt i samme retning mellem hver gang, indtil det er vanskeligt at fortsætte. Dette gør kødet let og fløjlsblødt. Lad kødet marinere 15 minutter. Bland olien i.

3 Løsgør risene så meget som muligt.

4 Opvarm en wok over kraftig varme, til den ryger. Tilsæt 3 spsk af olien, slyng den rundt. Tilsæt hvidløg og, når det syder, ingefær og det hvide forårsløg. Rør et par gange. Tilsæt kødet, og fold og vend med wokske eller spatel og knus samtidig eventuelle klumper. Hæld, når det er delvist kogt, vinen i langs siderne af wok’en, rør mens den syder. Hæld det piskede æg i, hæld risen i. Vend og skub i Ca. 2 minutter eller til alle ingredienser er gennemvarme og godt blandede. Hæld den resterende olie i langs wok’ens sider, vend risen, så den optager den. Tag det fra varmen.

5 Tilsæt halvdelen af salaten og det grønne forårsløg. øs det op på et varmt fad. Drys det resterende salat over og server det varmt.