Ris a la mande med portvinskogte svesker

Ris a la mande med portvinskogte svesker

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

80 g grødris
7 dl sødmælk
60 g sukker
1 stang vanilie
4 dl piskefløde
60 g mandler, smuttede og hakkede
--------------------------
16 svesker, med sten
2,5 dl portvin
1 kanelstang
1 hel mandel

Fremgangsmåde:

Ris a la mande kommer man ikke udenom til jul. Men hvad du end gør, så kom aldrig mandelesssens i den, det er noget der hører krigens tid til. Og brug endelig rigtige vanillestænger fremfor vanillesukker. Moderne vanillesukker laves kemisk og har slet ikke den rigtige smag. Kog en risengrød af grødris og mælk (uden salt). Husk: Kog længe og ved meget svag varme, ellers brænder den på. Følg evt. instruktionen på emballagen. Flæk vanillestangen og skrab omhyggeligt alle kornene ud. Kom den tomme vanillestang ned til grøden mens den koger, det giver også ekstra smag. Lad den færdige grød køle helt af. Pisk fløden til en ikke for stiv skum og vend den sammen med sukker og vanillekorn og mandler i grøden. Færdig! Kog sveskerne i portvin tilsat kanelstang til de er opsvulmede og bløde, ca. 10 minutter. Sveskerne kan serveres enten lune eller kolde til retten. Og husk den enlige, hele mandel og mandelgaven!