Ribbensteg med fyldte løg

Ribbensteg med fyldte løg

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1 kg ribbensteg
1 spsk groft salt
4 peberkorn
5 dl vand
1 tsk timian, frisk
1 tsk majsstivelse
Fyldte løg
4 rødløg
150 g champignon
10 g smør
1 spsk rasp
0,75 dl fløde
salt og peber
Tilbehør
kartofler
salat
æblebåde
champignon

Fremgangsmåde:

1. Rids sværen helt ned til kødet med 1/2 cm’s mellemrum, men undgå at ridse i selve kødet. Kom groft salt ned mellem hver svær. Stik peberkornene ned mellem sværene.

2. Pil løgene og skær et låg af. Udhul løgene med en lille spids kniv og en teske. Hak løgmassen. Rens champignonerne og hak dem groft. Svits de hakkede løg ca. 5 minutter på en pande i smørret.

3. Tilsæt champignon og lad dem simre med i 5 minutter. Kom 2-3 spsk af løgblandingen i en lille bradepande. Drys raspen over resten af løgene på panden. Tilsæt fløde og rør fyldet sammen. Smag til med salt og peber.

4. Kom fyldet i løgene og stil dem i bradepanden. Læg stegen ved siden af. Kom vand og timian i bradepanden. Stil stegen midt i en kold ovn.

5. Lad den stege 1,5 time ved 200 grader. Tag løgene op af bradepanden og hold dem varme under stanniol. Hæld skyen i en gryde. Er sværen ikke helt sprød, efterbrunes stegen under grill eller ved 250 grader. Lad stegen hvile utildækket ca. 20 minutter. Varm skyen igennem, skum for fedt og jævn med majsstivelse. Smag til med salt og peber.