Rødvinsbraiseret røget skinke

Rødvinsbraiseret røget skinke

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

skinke, røget
4 gulerødder
1 pastinak
2 porrer
2 spsk olie
1 kvist løvstikke
2 kviste persille
2 laurbærblade
5 peberkorn, hele
0,5 fl rødvin
0,5 l bouillon
1 ds tomat koncentrat
majsstivelse
salt
sukker
rugbrød

Fremgangsmåde:

1. Rens grøntsagerne og skær dem i ret store stykker. Varm olien i en rummelig gryde, svits grøntsagerne heri. Læg skinken i gryden og fordel grøntsagerne omkring den.

 

2. Tilsæt krydderurter og de hele peberkorn. Hæld rødvin og bouillon ved. Læg låg på og lad retten koge ved svag varme i ca. 1 time. Vend kødet efter 30 minutter. Tag kødet op og lad det hvile i ca. 20 minutter. Si suppen og kog den ind uden låg 4-5 minutter.

 

3. Afmål ca. 1/2 l til sauce. Jævn let med majsstivelse og smag til med tomatkoncentrat, salt og sukker. Anret kødet i tynde skiver sammen med urterne og saucen.