Rødbedesalat

Rødbedesalat

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1 kg rødbeder
6 fed hvidløg
0,5 citron
0,5 dl flydende honning
0,5 dl rødvin
0,5 dl rødvinseddike
salt og peber
1 bdt citrontimian
6 blade ananassalvie
2 spsk olivenolie
3 dl yoghurt naturel

Fremgangsmåde:

Kan du ikke skaffe ananassalvie, bruger du bare den almindelige salvie.

Rødbederne skære i stave a ½ x ½ x 5 cm. Hvidløg hakkes groft. Begge dele svitses i meget varm olie. Derefter tilsættes resten af ingredienserne. Rødbederne koger under låg ca. 20 min. Kommes i en plastikpose og marinerer heri til næste dag. Rod lidt rundt med posen ind i mellem, så lagen fordeler sig. Yoghurt drænes gennem et klæde i 3-4 timer. Næste dag koges lagen ind (tyk) og hældes over rødbederne sammen med den drænede youhurt. Bland godt.