Rød currypasta

Forberedelses tid:
Antal:
1Forfatter:
Kirsten Skaarup og Richard GilmoreIngredienser:
• 10 chili, lille rød, tørret
• 10 chili, røde
• 1 spsk korianderfrø
• 1 spsk spidskommen
• 2 kardemommefrø
• 10 peberkorn
• 1 spsk galangarod
• 1 spsk citrongræs
• 1 tsk kaffirlimeblad, frisk
• 1 spsk korianderrod
• 3 spsk skalotteløg
• 3 spsk hvidløg
• 1 tsk salt
• 1,5 spsk olie
Fremgangsmåde:
Fjern kernerne fra de tørrede chili og læg dem i blød i varmt vand i mindst 10 minutter. Hak dem. Fjern kernerne fra de tørrede chili og hak dem ligeledes. Rist korianderfrø, spidskommenfrø og kardemommefrø hver for sig i en vok. De må ikke brænde på. Knus de ristede frø samt de sorte peberkorn i en morter.
Når frøene er knust, tilsættes alle de øvrige ingredienser, og der stødes, indtil massen er blevet til en pasta. Kom evt. En lille smule olie i til sidst.
Tip I Thailand bruges der frisk skal af kaffirlimefrugt. Den er vanskelig at finde i Danmark, og vi har derfor brugt lidt kaffirlimeblad. Pastaen kan også laves i køkkenmaskinen.