Rød currypasta

Rød currypasta

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

10 chili, lille rød, tørret
10 chili, røde
1 spsk korianderfrø
1 spsk spidskommen
2 kardemommefrø
10 peberkorn
1 spsk galangarod
1 spsk citrongræs
1 tsk kaffirlimeblad, frisk
1 spsk korianderrod
3 spsk skalotteløg
3 spsk hvidløg
1 tsk salt
1,5 spsk olie

Fremgangsmåde:

Fjern kernerne fra de tørrede chili og læg dem i blød i varmt vand i mindst 10 minutter. Hak dem. Fjern kernerne fra de tørrede chili og hak dem ligeledes. Rist korianderfrø, spidskommenfrø og kardemommefrø hver for sig i en vok. De må ikke brænde på. Knus de ristede frø samt de sorte peberkorn i en morter.

Når frøene er knust, tilsættes alle de øvrige ingredienser, og der stødes, indtil massen er blevet til en pasta. Kom evt. En lille smule olie i til sidst.

Tip I Thailand bruges der frisk skal af kaffirlimefrugt. Den er vanskelig at finde i Danmark, og vi har derfor brugt lidt kaffirlimeblad. Pastaen kan også laves i køkkenmaskinen.