Pytt i panna

Pytt i panna

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

12 kartofler
1 rødløg
2,5 tomater
4 æg
smør
salt og peber
paprika
purløg
rugbrød
agurkesalat

Fremgangsmåde:

Pytt i panna er sådan set den svenske udgave af biksemad. Oprindeligt er den lavet med kolde kartofler og måske en rest kold kød, men her har jeg droppet kødet og brugt råstegte kartofler i stedet. Det ser ikke just spændende ud, men til gengæld er det er nem og hurtig ret, der bare smager godt! Giv fx rugbrød og agurkesalat til. Eller kom lidt skivede, gode pølser i.

Skrub kartoflerne godt og snit dem i kvarte. Skær løget i halve ringe og tomaterne i smalle både. Smelt en del smør på en meget stor tefalpande og råsteg kartoflerne til de er gyldne og næsten møre. Drys med 1 tsk paprika.

Kom løg og tomater på panden og lad det stege med i nogle minutter. Salt og peber på.

Pisk æggene sammen med lidt salt og peber og måske en smule mælk, hvis du har. Hæld æggemassen over kartoffelblandingen og rør kraftigt rundt, så den fordeler sig jævnt blandt grøntsagerne. Når æggemassen netop er koaguleret, er retten færdig.

Serveres meget varm med et drys af klippet purløg eller persille.