Praline

Praline

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

100 g hasselnødder
100 g sukker

Fremgangsmåde:

1. Rist og afskal nødderne. Smør et stykke bagepapir med smør. 2. Smelt sukkeret i en tykbundet pande, til det er lysebrunt. Skru ned for varmen og kom nødderne på. Vend omhyggeligt, så alle nødder bliver overtrukket med sukker. Sukkeret må ikke brune for meget. Hæld de karamelliserede nødder ud på det smurte papir og lad dem køle helt af. 3. Bræk karamelmassen i mindre stykker og kværn dem til ‘rasp’ i food-processor eller kom dem i en svær plasticpose, pak et viskestykke omkring og knus nødderne med den glatte side af en kødhammer. Tips Pralinen kan opbevares tørt i lufttæt dåse/glas. Praline kan også laves med smuttede mandler eller en blanding af hasselnødder og mandler.