Porterglaseret medisterpølse med lun rødbedesalat

Porterglaseret medisterpølse med lun rødbedesalat

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

300 g grovhakket medisterpølse
0,5 porter øl
smør
2,5 rødbeder
0,5 dl nødder, hakkede
0,5 dl olie
3 spsk hvidvins eddike
1 spsk dijon sennep
1 æble
1,5 stilke bladselleri
1 bg, lille creme fraiche 18%
1 spsk peberrod, revet
salt og peber

Fremgangsmåde:

Medisterpølsen stikkes hist og her med en gaffel. Kog den ganske sagte i godt saltet vand i ca. 15 minutter. Tag den op og dup den tør i køkkenrulle. Brun pølsen godt i smør på panden. Når den er pænt brun, hældes den halve øl på panden ved god varme. Lad øllen koge kraftigt op og koge næsten helt bort. Den vil nu have "glaseret" pølsen, og gjort den fint sprød. Drys med salt og peber. Rødbedesalat: Kog rødbederne i saltet vand i ca. 20 minutter. Tag dem op og og flå dem. Lad dem køle lidt af og snit de lune rødbeder i skiver. Læg dem taglagt på et fad og drys med små tern af æble og bladselleri samt nødder. Pisk en dressing af olie, eddike, sennep, salt og peber og hæld den over salaten. Server den til pølsen sammen med en dressing af creme fraiche rørt med revet peberrod. Byd også gerne ristet rugbrød til retten.