Porretærte med skinkefyld

Porretærte med skinkefyld

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

175 g hvedemel
75 g margarine
1 spsk sukker
0,5 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 æg
1,5 spsk koldt vand
Fyld
75 g ost, revet
150 g skinke, tern
3 æg
2,5 dl kaffefløde
1 barneske majsstivelse
salt
friskkværnet peber
2 porrer

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser til bunden æltes sammen på én gang. Dejen sættes på køl ½-1 time. Dejen rulles ud, og en tærteform 24 cm beklædes med den. Dejen prikkes med en gaffel og stilles på køl, mens fyldet forberedes.

Kog porreringene i letsaltet vand i 8 min. under låg og lad dem dryppe af. Bred halvdelen af osten over bunden, inden de afdryppede porreringe og skinketerningerne lægges på. Pisk æg og fløde sammen med majsstivelsen. Tilsæt lidt salt og peber, hæld det over og drys den resterende ost på toppen. Bag tærten på næstnederste rille ved 175 grader i ca. 30 min. Server tærten varm eller lun.