Pocheret Oksefilet med Tomater

Pocheret Oksefilet med Tomater

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

150 g oksefilet, afpudset
150 g kødsuppe
200 g Tomatpuré
125 g madeira
60 g Smør
20 g Mel
6 g hvid peber, friskkværnet
5 g fint Salt
12 tomater

Fremgangsmåde:

Tomaterne skoldes med kogende Vand, skrælles, og Kærnerne fjernes. De krydres med en Blanding af 5 g Peber og 3 g Salt, som ikke strøes over, men kommes ind i dem. Kog Suppen op og læg Filet’en heri. Lad den koge et Kvarter for hver 500 g Kød, eller i alt 45 Minutter. Paa samme Tid bager De Smørret op med Melet og spæder Opbagningen med Madeiraen og 125 g af den Suppe, De faar fra Kødet. Ror dette op med Tomatpureen og kog Sovsen ind. Naar Filet’en er kogt, skæres den i Skiver, som De krydrer paa begge Sider med Resten af Saltet og Peberet, der blandes. Læg den paa et Fad, hæld Sovsen over og hold den varm. Kom Tomaterne et Minut i Resten af den Suppe, De har faaet fra Kødet, og som endnu skal være kogende, og læg dem omkring Filet’erne. Retten skal nu serveres. Tilberedt efter denne Opskrift faar Filet’ens Overflade ikke, som naar den steges, visse Dele, der er mere eller mindre haardtstegte af den alt for megen Ild. Kødet bliver meget mørt og saftigt, og Tomaterne beholder deres Aroma. Retten som Helhed er al mulig Agtelse værd. Til Oksekød lavet paa denne Maade passer Kartofler Dauphine, Kartofler Marquise, Kartofler Voisin, Kartoffelkroketter enten soufflerede eller ikke, Gnocchis samt alle mulige Slags stegte eller friterede Kartoffelretter.