Pocherede æg som i Bourgogne med porrer

Pocherede æg som i Bourgogne med porrer

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

8 æg
5 dl rødvin
I,5 dl vineddike
2 porrer, små
2 skalotteløg
I tsk koncentreret tomatpuré
50 g smør, usaltet
20 g hvedemel
4 brød, små skiver
I fed hvidløg
bredbladet persille
salt og peber
    sukker

Fremgangsmåde:

1. Kom 2 liter vand i en gryde og bring det i kog, tilsæt vineddike og en smule salt. Slå æggene ud ét ad gangen i en kop og lad dem glide ned i det kogende vand. Lad dem koge i 3 minutter; tag dem op med en hulske og læg dem forsigtigt på et viskestykke. Sæt dem til side. 2. Porrerne gøres i stand og skylles omhyggeligt. Den hvide del af hver porre skæres i fire stykker, kommes i kogende, letsaltet vand og koges i ca. 10 minutter Afdryppes. Imens hældes vinen i en kasserolle; tilsæt en smule af den grønne porretop, tomatpuré, de pillede og hakkede skalotteløg, salt og en anelse sukker. Kog det ind til halvdelen. Rør en smørbolle af 40 g smør og hvedemel. Rør derefter lidt efter lidt smørbollen i rødvinen og pisk den godt sammen. Hæld saucen gennem en sigte og smag den til med peber. 3. Steg brødskiverne i resten af smørret og gnid dem derefter med det pillede, gennemskårne hvidløgsfed, inden de vendes i den hakkede persille. 4. Læg de pocherede æg og de hvide porrestykker i et serveringsfad, hæld saucen over og garner med brødskiverne. Serveres straks. I en mere rustik version af denne ret bliver æggene pocheret i rødvin. Til retten serveres ganske enkelt den samme Bourgogne, som er brugt til saucen.