Pizzatærte

Pizzatærte

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

dej
250 g hvedemel
0,25 tsk fint salt
1 spsk herbes de provence
150 g smør, koldt
2 spsk vand
Fyld
50 g smør
2 hvidløgsfed
2 zittauer, tern
0,5 aubergine i tern
1 squash
1 hakkede tomater
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
200 g pizzaost
Tilbehør:
300 g grøn salat

Fremgangsmåde:

Forbagning: Ca. 15 min. ved 200°. Bagning: Ca. 15 min. ved 200°. Dej: Bland mel, salt og herbes de provence i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Rul dejen ud til en firkant (ca. 30 x 30 cm) på et meldrysset bord. Løft forsigtigt dejpladen over på en bageplade med bagepapir og prik bunden med fx en gaffel. Forbag bunden midt i ovnen. Fyld: Smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg og løg i ca. 1/2 min. Tilsæt auberginer og squash og svits yderligere i ca. 2 min. Tilsæt tomater, salt og peber. Bring blandingen i kog og lad den koge ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Rør af og til. Blandingen skal være "tør". Fordel fyldet på den forbagte bund. Drys osten over og bag "tærten" midt i ovnen.