Pizzabund original italiensk

Pizzabund original italiensk

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

20 g gær
1,5 dl vand
300 g hvedemel
2 spsk olie
0,5 tsk salt

Fremgangsmåde:

Olie eller ukrydret svinefedt til smøring. Gæren smuldres, opløses i 2-3 spsk. lunkent vand og får lov at stå et øjeblik.

Melet blandes med saltet og sigtes ud på et bagebord. Lav en fordybning midt i melbunken, heri hældes den opløste gær, som arbejdes ind i melet med hænderne under tilsætning af olien, og så meget vand, så man får en blød dej. Bliv nu ved med at trække dejen op fra bordet og lad den falde ned igen, indtil den løsner sig fra fingrene og er glat og smidig. Så formes dejen til en kugle. Snit et dybt kryds foroven i kuglen og drys let med mel. Dæk med et rent klæde og lad den få dobb. størrelse. Derefter slås den ned og bearbejdes i et par min., så formes den til enten 4 små eller 1 stor pizza, som ikke må være højere end ½cm. Pres kanten opad hele vejen rundt. Læg pizzaen på en bageplade og put fyld på !!