Pirogger

Pirogger

Forberedelses tid:

Antal:

20

Ingredienser:

25 g gær
2,5 dl mælk, lunkent
0,5 tsk salt
1 spsk rørsukker
1 æg
0,5 dl flydende margarine
1 dl grahamsmel
6 dl hvedemel
Fyld
0,5 l hvidkål
1 løg
3 æg
salt
0,5 tsk rørsukker
2 spsk olie
æg

Fremgangsmåde:

Begynd med fyldet. Hæld 1 spsk olie i en gryde, og steg hvidkålen, til den bliver blød. Steg løget i 1 spsk olie. Fjern skallen, og hak æggene. Bland kål, løg og æg, og tilsæt salt og rørsukker. Stilles på køl. Smuldr gæren i en skål, og tilsæt mælken. Rør, til gæren er opløst. Tilsæt salt, sukker, margarine, pisket æg og grahamsmel. Arbejd hvedemelet ind i dejen, lidt ad gangen, til dejen slipper skålens kanter. Lad den hæve tildækket i 40 minutter. Læg dejen ud på et melet køkkenbord, og ælt den smidig. Rul den ud til en aflang plade, som skæres i ruder. Fordel fyldet på dejstykkerne. Fold dem sammen, og tryk kanterne til med en gaffel. Lad piroggerne hæve tildækket i 20 minutter. Tænd for ovnen på 225°. Pensl piroggerne med pisket æg, og bag dem nederst i ovnen i ca. 15 minutter. De skal helst spises lune, men kan laves i forvejen og varmes inden servering.