Phnom Penh curry.

Phnom Penh curry.

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

2 spsk olie
0,75 spsk karry pasta
3,5 dl kokosmælk
2 tsk gurkemeje
100 g løg
300 g kartofler
4 kaffir limeblade
150 g grønne bønner
0,5 spsk sukker
1 bdt mynte

Fremgangsmåde:

Næsten i samme sekund vi sætter fødderne på cambodiansk grund, stifter vi bekendtskab med denne ret. Vi kommer flyvende fra Saigon og skal videre til Siam Reap og AngkorWat, men inden må vi lige have lidt i maven. Vi går ind i lufthavnens restaurant. Den venlige tjener med det store smil og det hvide viskestykke over armen spørger: »Kender De Phnom Penh curry, Madam?« Det gør vi af gode grunde ikke, så vi kaster os med spænding over denne ret. Er det mon muligt, at cambodiansk mad kan være lige så vidunderlig som thailandsk og laotisk? Det kan vi ikke rigtigt forestille os. Men familieskabet er helt åbenbart — prøv bare denne herlige kartoffelret.

• Varm olien op i wokken og tilsæt carrypastaen. Svits den et par minutter. Tilsæt et par spsk kokosmælk og gurkemejen.

• Skær løgene i både og kom dem i wokken. Svits dem, til de er lidt gyldne. Hæld kokosmælken i og læg låg på. Lad kokosmælken simre 3-6 minutter

• Skær kartoflerne i tern og kom dem i wokken sammen med kaffirlimebladene. Lad retten simre under låg endnu 3-4 minutter

• Skær bønnerne i 3-4 cm lange stykker og tilsæt dem sammen med sukker og et drys salt. Lad curryen simre endnu 3-4 minutter tilsæt de fleste af myntebladene og smag til.

• Drys med lidt friske mynteblade på toppen og servér den cambodianske ret med løskogte ris eller klisterris.