Pesto (hurtig at lave)

Pesto (hurtig at lave)

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

50 g basilikum, frisk
2  fed hvidløg, knust
2  spsk pinjekerner
2 spsk parmesan ost, revet
6 spsk ekstra jomfru olivenolie
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Frisk basilikum købes bedst i afskårne bundter med nogle ordentlige blade på. Potte-basilikum bør være kraftig og struttende, for at det nytter med hjemmefabrikation. Kom alt undtagen olie, salt og peber i food-processor og findel blandingen. Tilsæt olie i en tynd stråle gennem låget og kør blandingen til en cremet grød. Den skal være en anelse grynet. Smag til med salt og peber. Vend friskkogt pasta (tagliatelle) med ca. 1 dl fløde i gryden og vend det halve af pesto-opskriften i pastaen. Server som enkel pastaret i varm dyb tallerken evt. med lidt friskrevet parmesan over.