Pernodflamberede pærer med honningcreme

Pernodflamberede pærer med honningcreme

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

8 pærer, syltede, halve
smør
kanel
sukker
0,5 dl pernod
----------------------------
3 dl creme fraiche 18%
4 spsk flydende honning
0,5 citron, skal
2 spsk lage fra pærerne

Fremgangsmåde:

Denne pæredessert er relativt simpel. Hvis du ikke rigtigt har mod på at flambere, så smager pærerne altså fint alligevel. Du kan også lave den med friske pærer, så skal de blot skrælles og koges i sukkervand inden de steges. Brug ret faste pærer, ellers splatter de ud i kogevandet. Rør creme fraichen med honning, revet citronskal og lidt pærelage. Lad pærerne dryppe af på fedtsugende papir. Smelt smørret på en tefalpande og lad det bruse let op. Steg pærerne kort på begge sider så det netop tager farve. Drys med kanel og evt. en anelse sukker. Umiddelbart inden serveringen overhældes de med pernod og der sættes en tændstik til! Hvis du rigtigt vil blære dig, så tag panden ind til bordet, det ser enormt flot ud når det hele flammer op. Server de varme pærer med den kolde honningcreme. For forhøjet blæreeffekt; sæt de to halve pærer sammen med et træspyd inden de flamberes. Pynt med citronmelisse eller mynte.