Pebernødder

Pebernødder

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

500 g mel
1 tsk hjortetakssalt
1 tsk kardemomme
1 tsk ingefær
1 knsp friskkværnet peber
250 g sukker
2 tsk citron, skal
200 g smør
2 æg

Fremgangsmåde:

1. Sigt melet med hjortetakssalt og krydderier. Tilsæt sukkeret, den revne citronskal og det kolde smør skåret i små tern. Ælt smørret ind i dejen. Tilsæt de sammenpiskede æg og saml dejen. Lad evt. dejen hvile køligt, hvis den er blevet for blød.

2. Tril dejen til tynde pølser (lillefingertykkelse), der pudres let med mel og trilles ind på bordet efterhånden, så de ligger parallelt med og tæt op ad hinanden. Skær med en lang kniv små stykker af flere pølser ad gangen. Tag stykkerne op med paletkniv og læg dem på bagepapir, så der er lidt luft imellem dem. De behøver ikke at trilles runde. Bag dem ved 175° i 8-10 min.

Variation: Pebernødder med kanelsmag: Tilsæt 1 tsk kanel til opskriften. Kagerne får lidt mere farve, og kanelsmagen er mange glade for.