Peberbøffer med braiseret julesalat og rosmarinkartofler

Peberbøffer med braiseret julesalat og rosmarinkartofler

Forberedelses tid:

Antal:

2 personer

Ingredienser:

2 gode oksebøffer
1 spsk knuste,syltede røde peberkorn (fra glas)
2 julesalat
smør
salt
-----
ca. 6 mellemstore kartofler
30 g smør, smeltet
½ tsk rosmarin, tørret
salt og peber
--------------
rødvin
rødløg

Fremgangsmåde:

En almindelig bøf kan blive lidt mere eksotisk hvis du vender den i knuste røde peberkorn. Men pas på; de river godt i ganen. Julesalat har et fortjent ry for at være bitter, men det hjælper meget at stege den. Kom evt. lige en antydning af sukker ved, mens de steger. Bøfferne vendes i de maste peberkorn. Steg dem færdige i smør på en god tefalpande. De skal have ca. 3 minutter på hver side, alt efter, om du ønsker dem rosa eller mere gennemstegte. Husk at lade dem hvile. Drys med salt, men ekstra peber er selvsagt ikke nødvendigt. Skræl kartoflerne og pensl dem med smeltet smør. Drys med salt, peber og rosmarin. Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter. Julesalaterne halveres på langs og steges gyldne i smør på panden. Drys dem evt. med en anelse sukker mens de steger. Server de varme julesalater med kartoflerne og bøfferne. Kog evt. panden af med lidt hakket rødløg og lidt rødvin, hvis du ønsker lidt sauce til retten. NB:Hvis du synes, det er for stærkt at sp ise peberkornene, kan du blot skrabe dem af. De vil alligevel have givet smag til bøffen.