Pavlova

Pavlova

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

3 æggehvider
2 dråber citron, saft
175 g sukker
1 tsk majsstivelse
Flødeskum
2 dl piskefløde
1 spsk flormelis
0,5 vanilie, stang
Frugt
500 g jordbær
2 spsk flormelis
2 spsk kirsch

Fremgangsmåde:

1. Pisk æggehviderne halvstive med et par dråber citronsaft. Lad derefter halvdelen af sukkeret risle i, mens æggehviderne piskes helt stive. Bland resten af sukkeret med majsstivelse og sigt det over de helt stive hvider. Fold det til en jævn masse. 2. Tegn en cirkel på ca. 20 cm på bagepapir. Vend papiret og læg det på en plade. Læg marengsmassen inden for cirklen med en ske og kør massen jævnt ud i rund facon. Slut af med at køre skeen rundt på midten næsten ud til kanten, så der dannes en let fordybning i midten. Bag marengsen ved 100° i 75-90 min. med ovndøren lidt på klem. Lad marengsen køle af på papiret og træk forsigtigt papiret af. 3. Skrab kornene af vaniljen i den kolde fløde, tilsæt flormelis og pisk fløden helt stiv. 4. I stedet for jordbær kan du bruge hindbær eller anden frugt. Husk at skære større frugt i små stykker. Marinér frugten en times tid i flormelis og Kirsch/rom. Lad dem dryppe af. Fordel flødeskummet på marengsen og arrangér frugten ovenpå. Tips Bunden kan bages i god tid – et par dage før den skal bruges, men den er sart, fordi den er blød indvendig.