Pastaskruer med svampesauce

Pastaskruer med svampesauce

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

200 g spiselig rørhat, frisk
400 g tomater
50 g parmesan ost, revet
2 spsk tomatpuré
1 løg
1 fed hvidløg
350 g hvedemel
50 g hvedeklid
3 spsk olivenolie
30 g smør
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

1 Dej: Ælt en glat dej af hvedemel, hvedeklid, 1/2 tsk. salt og ca. 2½ dl. lunkent vand. Lad dejen hvile under et fugtigt klæde i 20 min. 2 Sauce: Friske svampe renses, gnubbes forsigtigt og skæres i tynde skiver. Tomaterne skoldes, udblødt, flås og udkernes. Frugtkødet skæres i småstykker. Løg og hvidløg hakkes fint. 3 Olivenolien varmes på en pande. Løg og hvidløg dampes, tomatstykkerne og tomatpuré røres i; der saltes og pebres. Det hele koges ind ved stærk varme, dernæst røres svampene i og det snurrer videre under låg ved svag varme. 4 Små stykker skæres af dejen og trilles til blyantstynde, ca. 5 cm. lange pølser. Hver pølse snos i spiralform omkring en tyk strikkepind og trækkes forsigtigt af; lad dem tørre lidt. 5 2-3 ltr. saltet vand kog i en stor gryde, lægges portionsvis i vand en nulske, drypper af og hældes op i en forvarmet skål. 6 Smørret smeltes og blandes med halvdelen af parmesanen. Svampesaucen fortyndes eventuelt med lidt varmt nudelkogevand og hældes over skruerne. Resten af parmesanen serveres som tilbehør. Trofie: en gnocchispecialitet, der kun bærer dette navn i Genova. Dér serveres skruerne fortrinsvis med pesto - her er for en gangs skyld en variant med varm grønsagssauce.