Pastasalat med mozzarella og tomat

Forberedelses tid:
Antal:
2Forfatter:
Birgitte OdgaardIngredienser:
• 100 g pasta, penne
• 2 store tomater
• 1 pk mozzarella
• 0,5 dl oliven, sorte
• 4 skiver parmaskinke
• basilikum, frisk
• rødløg
• 1 dl olivenolie
• 3 spsk balsamico
• 2 fed hvidløg
• 1 tsk pesto
• salt og peber
Fremgangsmåde:
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra og lad pastaen køle af. Pisk en dressing af olivenolie, balsamico, hvidløg og salt og peber, samt evt. pesto. Hæld den over pastaen mens den køler af, så optages dressingen godt. Snit tomaterne og osten i tern. Snit rødløget i smalle både. Riv skinken i tynde strimler. Bland de forskellige ingredienser forsigtigt sammen med pastaen og pynt med basilikumblade og sorte oliven. Salaten serveres kold, men ikke køleskabskold. Byd landbrød eller flutes til.