Pastasalat med chorizo og grillet brød

Pastasalat med chorizo og grillet brød

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

2,5 dl pasta, kogt
150 g chorizopølse
1 dl oliven
0,5 bk spæde salater
2 skiver brød, lyst
----------------------
0,75 dl olivenolie
2,5 spsk hvidvins eddike
2 fed hvidløg, presset
0,5 tsk oregano, tørret
salt og peber

Fremgangsmåde:

De små, spanske og heftige chorizo-pølser kan snart købes i de fleste supermarkeder. Her har jeg brugt den i en mættende pastasalat med grillet brød. Brug evt. rester til at tage med på arbejde i morgen. Pisk en dressing af de nævnte ingredienser og hæld den over den kolde pasta, så det kan stå og "suge" lidt. Kom lidt olivenolie på en pande og grill brødet på begge sider til det er lidt branket i kanterne. Drys med havsalt og læg til afdrypning på fedtsugende papir. Snit pølsen i tynde skiver. Vend pastaen sammen med salat, oliven og pølse. Bræk brødet i små stykker og vend også det forsigtigt i. Server straks. Pølsen er hot, så en kold øl ville gøre sig umanerligt godt til.