Basilikumbladene skylles, tørres omhyggeligt i køkkenrulle og stødes i morter - gerne af marmor - sammen med det pillede fed hvidløg, saltet og pinjekernerne. Når det er stødt til en homogen masse tilsættes osten en skefuld ad gangen, dernæst blandes olien i - også en skefuld af gangen. En hurtig, men uortodoks måde, fordi man siger at basilikum ændrer smag i forbindelse med stål, er at lave sovsen i blenderen, det går utvivlsomt hurtigere. Spaghettien koges mør i spilkogende letsaltet vand, Ca. 8 minutter. 1 dl af kogevandet fra spaghettien tages fra, og halvdelen af urtesovsen opløses heri i bunden af serveringsfadet. Vandet hældes fra spaghettien i et dørslag, når den er mør. Hæld den i fadet, kom smørret ved og bland godt. Tilsæt resten af urtesovsen og bland igen. Servér straks pastaen. VIN: Cinqueterre - Erbaluce