Pasta med jomfruhummer

Pasta med jomfruhummer

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

14 stk jomfruhummer, frisk
1 løg
1 porrer
2 fed hvidløg
2 tsk tomatpuré
0,5 fl hvidvin, tør
1 kvist timian
400 g pasta
2 skalotteløg
150 g spinat
2 tomater
basilikum, frisk
25 g smør, koldt
salt og peber

Fremgangsmåde:

Pil kødet ud af jomfruhummerne og gem halerne på køl til senere. Varm lidt olivenolie i en rummelig gryde og rist skallerne sammen med løg, porrer, hvidløg og tomatpure. Når det er godt ristet tilsættes hvidhvin, timian og vand til det dækker. Lad fonden/bisquen simre i 30 minutter. Sig den og kog den igen. Lad den reducere til en fjerdedel. (dette kan evt. gøres god tid i forvejen).

Kog pastaen efter anvisning i en rummelig gryde med vand tilsat salt. Varm lidt olivenolie i en sauterpande eller anden rummelig pande og rist jomfruhummerhalerne i 2 minutter. Tilsæt skalotteløg og tomater. Lad det riste i yderligere 1 minut. Krydr med salt og peber. Hæld fonden/bisquen på panden og vend det hele sammen med spinat, basilikum, smør og den frisk kogte pasta.