Pasta med hjemmelavet persillepesto og parmaskinke

Pasta med hjemmelavet persillepesto og parmaskinke

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

0,5 bdt bredbladet persille
0,5 dl hasselnødder
2 fed hvidløg
0,5 dl olivenolie
0,5 dl parmesan ost, revet
salt og friskkværnet peber
----------------------------
5 skiver parmaskinke
250 g spaghetti
parmesan ost, revet

Fremgangsmåde:

Basilikum er så dyrt her om vinteren, så her laver vi lige pestoen af bredbladet persille i stedet for, det bliver mindst lige så godt. jeg har også brugt hasselnødder i stedet for pinjekerner, men brug hvad du har, det går også med valnødder. Skinken kan man naturligvis undlade, eller måske erstatte det med en håndfuld rejer. Men parmesanen er vigtig. Lad være med at købe den, der er revet i forvejen, det er bare skorper og gulvopfej! Skyl persillen grundigt og fjern de groveste stilke. Kom det i blenderen sammen med de øvrige ingredienser og blend til det er jævnt. Nu er ½ bdt persille jo et meget vidt begreb, så du må lige justere konsistensen af pestoen med evt. mere olivenolie eller lidt vand. Klip skinken i strimler. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, og vend den sammen med pestoen og skinkestrimlerne. Drys med rigeligt friskrevet parmesan. Giv evt. lidt brød og en skål oliven til.