Pasta med basilikumsauce

Pasta med basilikumsauce

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

2 tsk hvedemel
1 dl vand
1 dl piskefløde
1 l basilikum, frisk
4 dl persille, kviste
25 g pinjekerner
2 hvidløgsfed
1 spsk balsamico
2 tsk groft salt
400 g pasta
3 l vand
1,5 spsk groft salt
500 g broccoli med stok
100 g ost, revet
basilikum, frisk
240 g brød, lyst

Fremgangsmåde:

Rør mel og 1 spsk af vandet sammen i en tykbundet gryde. Tilsæt resten af vandet og fløden. Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Kom flødeblandingen i et blenderglas sammen med basilikum, persille, pinjekerner, hvidløg, eddike og salt. Blend ved langsomste hastighed i ca. 20 sek. Smag pestosaucen til - den skal være stærk og salt. Kom imens pastaen i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Tilsæt broccoli og lad den koge med de sidste 3 min. af kogetiden. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Hæld pasta og broccoli til afdrypning i et dørslag. Kom pasta og broccoli tilbage i gryden, tilsæt basilikumsauce og vend godt rundt. Hæld retten i en stor, varm skål og server straks sammen med PastaOst. Tips: Basilikumsaucen kan tilberedes med smuttede mandler i stedet for pinjekerner og med 1 spsk hvidvinseddike i stedet for balsamicoeddike.