Pasta med bacon og svampe

Pasta med bacon og svampe

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

1 pk ravioli, frisk, med spinat
0,5 bk østershatte
0,5 pk bacon, skiver
1 dl ærte, frost
2 fed hvidløg
1 æg
0,5 dl piskefløde
1 dl parmesan ost, revet
salt og peber

Fremgangsmåde:

En lidt heftig og meget mættende pastaret, der faktisk ikke kræver noget tilbehør. Du kan naturligvis vælge at bruge andre former for svampe end lige østershatte,- markchampignoner eller udblødte, tørrede svampe kan også bruges.

Start med at sætte pastaen over i letsaltet, kogende vand. Opvarm en smule olie på en god pande og steg de halverede baconskiver sprøde. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir. Del de rensede østershatte i halve hvis de er store, og steg dem gyldne i baconfedtet. Når de netop er færdige, tilsættes presset hvidløg og optøede ærter. Pisk æg sammen med fløde og parmesan i en mindre skål, og tilsæt salt og rigelig friskkværnet peber. Når pastaen er kogt al dente (med bid), hældes vandet fra og pastaen kommes tilbage i gryden over lavt blus. Den meget varme pasta vendes hurtigt sammen med æggeblandingen, svampene og baconen. Æggeblandingen vil koagulere og blive cremet. Retten serveres rygende varm.