Pasta med aromatisk sauce

Pasta med aromatisk sauce

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

2 fed hvidløg
1 stk løg
1 kvist rosmarin, frisk
1 kvist salvie, frisk
1 spsk oregano
1 bdt persille
2 dl olivenolie
500 g tomater, flåede og hakkede
- - parmesan ost, revet
2,5 dl piskefløde
500 g pasta, penne
- - salt og peber

Fremgangsmåde:

Her har vi en pastaret der virkelig vil noget, og som er et rent hit om sommeren. Det er også en ret der udelukkende hører sommeren til, idet der skal bruges helt friske råvarer. Retten er let at lave, ca. 30 minutter og kan bruges som for- eller hovedret. Begynd med at hakke løg og hvidløg fint. Hak derefter alle krydderurterne. Hæld 1 dl. af olien i en sauter pande eller en stor stegepande og tilsæt løg og hvidløg. Steg løgene møre uden at brune. Tilsæt de fint hakkede krydderurter. Bland alt over svag varme. Læg de flåede, hakkede og passerede tomater i. Rør omhyggeligt rundt i det hele. Tilsæt salt og peber og lad saucen simre i ca. 15 min. Fløden hældes i. Rør igen, grundigt, og lad saucen koge sammen og blive tyk. Tilsæt den, ikke for kogte, pasta, som er løbet af i et dørslag. Smag til med Parmesanost. Lad det hele boble nogle få øjeblikke ved stærk varme. Tag panden af og vend den frisk hakkede persille i og server retten på et fad eller i portions skåle, sammen med brød.

Vin.: Vino Rosso Chianti Classico. Bon appetito