Pasta med ansjoser og oliven

Pasta med ansjoser og oliven

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

200 g spaghetti
0,75 ds ansjoser
1 dl grønne oliven uden sten
2 fed hvidløg
1,25 dl hvidvin
0,5 bdt bredbladet persille
0,5 rød chili
olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde:

Mange er ikke så glade for de små, salte ansjoser, men hvis du lægger dem lidt i vand inden brugen, tager det lidt af den bitre smag. Jeg synes, de giver en god skarphed til retten. Er du helt imod, så brug et par spiseskefulde kapers i stedet for. Ansjoserne lægges evt. lidt i vand inden brugen. Pres hvidløget. Sauter det i lidt olie på en stor pande. Tilsæt de skivede oliven. Hæld evt. hvidvin på panden og lad den koge næsten helt bort. Mos ansjoserne lidt med en gaffel og kom dem i retten. Krydr med salt, peber og evt. rød chili. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen og vend den sammen med ansjossaucen. Pastaretten serveres med smuldret fetaost eller revet parmesan på toppen.