Panforte

Panforte

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

150 g mandler, smuttede
150 g hasselnøddekerner, ristede
200 g sukat
150 g kandiseret appelsinskal
200 g sukker
40 g honning
70 g hvedemel
1 tsk kanel, stødt
0,5 tsk muskatnød
1 spsk hvedemel
1 tsk kanel, stødt
0,5 tsk stødte nelliker

Fremgangsmåde:

Først hakkes mandler og nødder hver for sig groft i en køkkenmaskine. Dernæst skæres sukat og appelsinskal i mindre stykker, og også disse hakkes hver for sig mellemfint i køkkenmaskinen. I en lille tykbundet gryde kommes honning, sukker og 4 spsk. vand i. Dette smeltes varsomt, til det er gennemsigtigt, over et meget lavt blus. Overvåg det i de 10 minutter, det tager, og rør ikke i det med en ske, men ryst det blot. Sukkerblandingen skal koge igennem og boble voldsomt, men helst ikke blive for mørk. Hold evt. gryden 10 cm over blusset, men hold temperaturen. Rør de kandiserede frugter i. Rør mandler og hasselnødder i. Rør krydderierne i melet, og rør melet i. Dejen er meget hård at røre i. Bred den ud i formen med en paletkniv så alle tomrum er fyldt. Læg et stykke vådt bage papir over formen, og rul kagen ensartet i formen med en kagerulle. Fjern bagepapiret og drys kagen med mel og kanel igennem en si. Bag kagen i en forvarmet oven ved 120-130o i 40-45 minutter. Lad kagen køle, af og tag den ud af formen. Drys den med flormelis igennem en si. Denne kage kan laves i både to og tre dage før den spises og kan holde længe på grund af alt sukkeret.